LET OP: Dit blog kunnen SPOILERS bevatten!

woensdag 13 maart 2013

#70 CITO Streekbos

Wat is een CITO? Dat wordt uitgelegt in het hoofdstuk: Cache-types op de website

In samenwerking met IVN wordt er op zaterdag 9 maart 2013 een CITO-event georganiseerd.

Het Streekbos is aangelegd tijdens de landinrichting 'Het Grootslag' in 1978. Wat voorheen een deel van een vaarpolder was, is nu een bos met een oppervlakte van 72 hectare. Natuur, recreatie en bosbouw komen harmonieus samen.
Het Streekbos biedt vele recreatiemogelijkheden: zwemmen in de zwemplas, luieren op het strand, fietsen en wandelen.
Voor fietsers vormt het Streekbos een onderdeel van enkele ANWB-routes. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet over (half)verharde en onverharde wandelpaden. Er is een visplaats (ook voor mindervaliden toegankelijk) en een in-en uitlaatplaats voor boten. Voor de vaarrecreant zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld via de vaarroute naar het aanliggende natuurgebied De Weelen varen. Langere tochten naar onder meer de historische stadjes Enkhuizen en Medemblik of naar de natuurgebieden Groote Vliet en Kleine Vliet zijn natuurlijk ook mogelijk.
Rondvaarten in een elektroboot worden verzorgd door het IVN West-Friesland. Het IVN verzorgt excursies met een natuur-educatief karakter en, op afspraak, rondleidingen.
#70 GC44H9W
09-03-2013 

De natte schoenen staan te drogen, de kleding wordt al gewassen en wij zijn ook weer lekker schoon en droog na een heerlijke warme douch.....nu even de tijd nemen om het event te loggen en Elisa & de geocachers te bedanken voor deze oergezellige (natte) ochtend!

Ja ZUPP het werd ons niet gegunt vandaag.......
Regen, regen en regen terwijl het de hele week zo'n lekker weer was met een stralend zonnetje.
Maar dat mocht de pret niet drukken want wat hebben we gelachen!
De knotwilgen zijn allemaal geknot en de rillen weer aangebracht of verbetert.
Wij zijn voor de soep en de excursie (rond 12 uur) al richting huis gegaan want tja er zijn immers nog 2 honden die ook graag nog even naar buiten wilde voor een heerlijke wandeling.
De knotwilgen en rillen in het Ecoproject in het Streekbos zien er weer toppie uit na het harde werken van vandaag door de geocachers!
Het Streekbos kenden we natuurlijk want we wonen er immers vlakbij maar toch ook eens leuk om het op deze manier te ontdekken!

Het was voor ons de eerste CITO en dat was voor ons ook DE gelegenheid om eens gezichten achter alle geo-namen te ontdekken. We vonden het dan ook erg gezellig met jullie!
Hopen gauw wat foto's online te zien.

Elisa, dank je wel voor dit leuke event!
Medewerksers van het IVN heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en de leuke begeleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten